Magyar Darts Szövetség - Hungarian Darts Federation

24 Apr, 2024

Következő esemény:

  • Szabadidős engedély kiváltása

    Szabadidős engedély kiváltása

  • 1

A XI. Apatin Opent 2018. júllius 7-én rendezték meg Szerbiában, ahol a magyar nevezői létszám ismét hasonlóan nyomatékos volt, mint az Austrian Openen. 121 férfi, 18 hölgy és 25 ifjúsági versenyző nevezett a versenyre. Sajnos az ifi leányoknál nagyon kevés nevezés érkezett, így nem indították el számukra a versenyt.

A három kategóriában ismételten szép magyar sikereket értek el versenyzőink. Első körben az ifik álltak a – szó szerinti – dobóvonalak mögé. A nagy százalékban osztrák és magyar játéksokból álló mezőnyben végül a dobogóra két osztrák játékos mellett - Nico Langer és Paul Freysinger – két magyar játékos is felért a dobogóra. Nagy Barnabás (Darányi DK) és Szabó Dániel (Békéscsabai DSE) egy-egy bronzéremmel térhetett haza.

A hölgyek versenye a magasabb férfi létszám és kevés dobóállások arányából kifolyólag több órát csúszott, mivel a kiírt időpontra még a férfiak versenye minden táblát (16 db) lefoglalt. Ettől függetlenül nagyszerű magyar sikernek örülhettünk: Bécs után Apatinban sem talált legyőzőre Ihász Veronika (Győri DC)! Sőt! Ezen a napon még leget sem tudtak ellene fogni, és többször került 80-as körátlag közelébe. A negyeddöntőben Ölei Annamáriát (Békéscsabai DSE), az elődöntőben Barbora Hospodarskát, míg a döntőben a finn Maret Liirit győzte le. A dobogó 3. fokára Czipó Vivien (Sport DC) állhatott fel, aki a jövő héten már a törökországi WDF Europen Cup Youth versenyen bizonyíthat.

Ahogy fentebb írtuk, a férfiak versenyen hozta a legnagyobb létszámot. Legjobb 16 közé 7 magyar játékos került be és 8 között még mindig 3 magyarnak szoríthattunk. Egy nagyszerű mérkőzésen Rucska József (Győri DC) bejutott az elődöntőbe. A szlovén Benjamin Pratnemert fektette két vállra egy 88-as körátlagú mérkőzésen. Itt búcsúzott egy döntő leges mérkőzésen Kovács Patrik (Sport DC), és Oliever Ferenc ellen egy 4-2-es vereséggel Petrács Gábor (Partiscum DC). Rucska Józsefet az elődöntőben végül Oliver Ferenc állította meg, aki a végső győzelmet is megszerezte Dejan Kovacevic ellen.

Rövid eredménysor a WDF honlapján megtalálható. Gratulálunk minden magyar versenyzőnek.