Magyar Darts Szövetség - Hungarian Darts Federation

29 Mar, 2024

Következő esemény:

  • Szabadidős engedély kiváltása

    Szabadidős engedély kiváltása

  • 1

Az elmúlt pár évben a páros bajnoki címek sorsa 1 forduló alatt dől el, így még nagyobb kuriózummá emelkedett ez a verseny. Győrben, a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság IV. fordulóját követő vasárnap rendeztük meg a 2018. évi Steel Páros Nemzeti Bajnokságot, ahol női párosok 10-en, míg férfiak 62-en voltak.

A kiírás szerinti lebonyolítás zökkenőmentes megtörtént. A nőknél két csoport alakult 5-5 csapattal, ahonnan 4 páros jutott az egyenes kieséses szakaszba. A párokat Ihász Veronika (Győri DC) és Czipó Vivien (Sport DC) is erősítette, akik egyéniben a férfi mezőnyben versenyeznek. Az 1. csoportot veretlenül Czipó Vivien (Sport DC) - Laczi Viktória (Sport DC) páros nyerte, míg a 2. csoportot Németh Éva (BEAC SE) - Csombok Krisztina (Smile DC) nyert, mindössze 1 vereséggel. A főágon a két csoport első magabiztosan lépett is egy kört, majd Éva és Krisztina az 1. csoport 2. helyezett Ihász Veronika (Győri DC) - Ölei Annamária (Békéscsabai DSE) párosa ellen búcsúztak, míg Vivien és Viktória egy kiélezett elődöntőben győzte le Erdei Nóra (Prince of Darts DSE) - Bósza Emese (Prince of Darts DSE) párosát. A döntőben a Sport DC páros 2-0-ra meglépet, majd innentől kezdve Ihász Veronikáé és Ölei Annamáriáé lett minden leg, ezzel a női páros magyar bajnoki cím is. Gratulálunk a bajnokoknak és az összes párosnak!

A férfiaknál is izgalmas nap elé néztünk, hiszen roppant erős, és akár a végső győzelemre is esélyes párok álltak össze. A csoport- és a főág küzdelmei után többek között az egyéni bajnokság meghatározó játékosai által alkotott párok kerültek a legjobb 8 közé. Végül a két bronzérmet Őri József (Smile DC) - Vágó András (Smile DC) és Várady György (Pestújhelyi SC) - Üveges Krisztián (BEAC SE) nyerte. Az utóbbi páros a negyeddöntőben Mester Zoltán (Sport DC) - Kovács Patrik (Sport DC) regnáló páros bajnokpárt búcsúztatták. A döntőbe végül Székely Pál (Budapest Police SE) - Pálos Tamás (Szombathelyi DCSE) és Takács Gábor (Prince of Darts DSE) - Melisek Zsolt (Pestújhelyi SC) jutott, amit a Székely – Pálos páros végül magabiztosan megnyert. Gratulálunk a bajnokoknak és az összes párosnak!