Magyar Darts Szövetség - Hungarian Darts Federation

23 Apr, 2024

Következő esemény:

  • Szabadidős engedély kiváltása

    Szabadidős engedély kiváltása

  • 1

Minden idők egyik (ha nem a legnagyobb) magyar nevezői létszámával rendezték meg az Austrian Open Vienna 2018 WDF versenyt. Az egyéni versenyszámokban összesen 311 versenyzőből 93 magyar játékos volt, ami a teljes mezőny 26%, tehát kicsivel több, mint a mezőny negyede volt magyar.

Június 22-én a warm up versennyel rajtolt el a hétvége, ahol már érezhető volt a hétvégére várható magyarok száma. A legeredményesebb magyar játékos ezen a napon Aranyi Marcell (Cívis DSE) lett az előkelő 5. helyével.

Június 23-án 4 kategóriában indítottak versenyt az Austrian Openen. A férfiak mezőnyében 217-en, a nőknél 45-en, az ifi fiúknál 43-an míg az ifi leányoknál 6-an indultak. A mezőnyben igen magas számban jelentek meg magyar játékosok, akik nem mindennapi eredményt értek el. Az ifi lányoknál magabiztos meneteléssel Kovács Tamara emelhette először a bajnoknak járó trófeát a feje felé. A döntőben Anna Votavovát győzte le 3-0-ra.

A fiúk döntőjébe Lakatos Gergely jutott, aki a nap folyamán többször dobott kortársainak 80 feletti átlagot, közte egy nem mindennapi közel 100-as meccset (17, 15 és 14 nyíl). A döntőben Nico Kernt győzte le egy izgalmas 4-3-as meccsen egy 81-es kiszállóval befejezve.

Az ifjúsági verseny teljes végeredménye:  KATTINTS IDE

http://www.austrian-open-vienna.at/_en/results/youthsingle.php

A hölgyeknél Ihász Veronika menetelt egészen a végjátékig, ahol az angol Jo Rolls várta. 3-0 után az angol fogott egy leget, de a kiszálló párbajokkal fűszerezett mérkőzésből a 3. helyen kiemelt Veronika jött ki győztesen.

A női verseny teljes végeredménye: KATTINTS IDE

A férfi döntő előtt már többen megjegyezték, hogy a döntőbe jutott Takács Gábor vállán nagy a nyomás: 4 kategória, 4 magyar győzelem? Gábor a döntőben már nem tudta hozni az elődöntőben mutatott 83-as, a negyeddöntőben teljesített 86-os és a 16 között nyújtott 95-ös átlagát. A 2. helyen kiemelt (magyarokat folyamatban búcsúztató - elődöntőben Kovács Patrikot, negyeddöntőben Székely Pált) belga Roger Janessen magabiztosan nyert Gábor ellen 6-1-re. Gábor mellett Kovács Patrik az előkelő 3. helyen zárt.

A férfi verseny teljes végeredménye: KATTINTS IDE

Június 24-én a hölgyek és urak páros versenyeit rendezték meg a 2018-as Austrian Openen. 54 férfi és 12 hölgy indította útjaira sporteszközeit a triplák és duplák irányába. Ismét elmondható, hogy a mezőny nagy százalékát magyar játékosok töltötték ki. A férfiak között végül Alexits Tamás és Baranyai László magyar páros, valamint az egyéni győztes Roger Janessen, Verdonck oldalán jutott a döntőbe. Sajnos Tamásék menetelése itt véget ért. A rutinosabb páros győzedelmeskedett 5-2-re. A hölgyeknél a regnáló Steel Páros Magyar Bajnok nem talált legyőzőre. Ihász Veronika és Ölei Annamária nagyszerűen egészítették ki egymást ezen a napon. Az elődöntőben 2-3-as állásról tudtak fordítani 4-3-ra és három győztes mérkőzés után a döntő következhetett. A bulgár Urdeva testvérpáros az első pár legben megszorongatta a magyar hölgyeket, de Annamária nagyszerű formája és Veronika rutinja meghozta a sikert: a hétvége negyedik magyar győzelmét érték el. Minden magyar párosnak ezúton is szeretnénk gratulálni, íme, az eredmények:

Férfi párosok eredményei: KATTINTS IDE

Női párosok eredményei: KATTINTS IDE

A labda feladva a Magyar Darts Szövetségnek: hamarosan Hungarian Open, vajon a magyar nevezői létszám itthon hogyan fog alakulni?