OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

MDSZ Hírlevél

Regisztráljon a feliratkozás előtt! Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!

Fórum Hozzászólások

Bejelentkezés


Írja be, amit lát:
Ezen a képen olyan torzított szöveg látható, ami a színek, a betűméret, a háttér, a szög kombinálásával megakadályozza a számítógépnek az olvasás automatizálását. Önnek meg kell ezt ismételnie az űrlap elküldéséhez Tipp: nyomja meg az Oldal újratöltése gombot a szöveg beírása előtt, ha nehezen olvashatók a képen látható karakterek
Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!

Administrator

Administrator

Online felhasználók

Hírszolgáltatás

Látogatók Száma

Toplisták

MediaCenter.hu
Google PageRank
Kezdőoldal

Duplázott a Győri Darts Club! PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Országos Csapat Bajnokság
2015. szeptember 26. szombat 20:57


A Soft Csapat Nemzeti Bajnokság hétvégi Döntőjén szombaton a hölgyek és a Férfi I. osztály csapatai a Magyar bajnoki címről döntöttek.

A Győri Darts Club a hölgyeknél, és a legmagasabb férfi osztályban sem talált legyőzőre, így azt a bravúrt hajtották végre, hogy mindkét csapatuk megszerezte a Magyar Bajnok címet!

A női csapatverseny során a Győri DC már a Sport DC előző forduló előtti visszalépése után biztosította helyét a döntőben, míg a Smile DC és az Újpalotai KDC csapata az elődöntőben küzdött azért, hogy ki játszhat a győri csapattal a döntőben. Az újpalotai különítmény viszonylag sima mérkőzésen jutott a döntőbe, ahol aztán a Győri DC csapata már nagy falat volt.

Női Csapat Nemzeti Bajnokság végeredménye:

1. Győri Darts Club
2. Újpalotai Kavicsos Darts Club
3. Smile Darts Club

A Férfi I. osztály elődöntői mindkét esetben borították a papírformát, hiszen az alapszakasz első helyezett Pestújhelyi SC I. csapata két mérkőzésen (9-8;9-8) szenvedett vereséget a 4. helyen kiemelt Soul DC I. csapatától, míg a második helyen kiemelt Sport DC együttese három mérkőzésen, a végletekig kijátszva (9-8;4-9;9-8) maradt alul a Győri DC csapata ellen.

A bronzmeccset a Sport DC csapata 9-5;9-8 arányú győzelemmel abszolválta, míg a Győri Darts Club két igen szoros mérkőzésen (9-7;9-8) harcolta ki a Magyar Bajnoki címet!

Az alsóház küzdelmeiben először arról döntöttek, hogy ki folytatja 2016-ban is az I. osztályban és melyik csapat esik ki a másodosztályba.

A Vecsési SE csapata két viszonylag sima meccsel (9-5;9-6) búcsúztatta a Wekerlei Mészárosok csapatát az I. osztálytól, míg az Újpalotai Kavicsos DC együttese 2-1 arányú (9-2;7-9;9-4) győzelemmel tette ugyanezt a Veresi Farkasok ISE különítményével.

Az 5. helyért is 3 mérkőzésre került sor a Vecsési SE és az Újpalotai KDC csapata között, melyből a XV. kerületi egység jött ki jobban, és 2-1 arányban (5-9;9-4;9-3) megnyerte a helyosztót.

Férfi I. osztály végeredménye:

1. Győri Darts Club
2. Soul Darts Club I.
3. Sport Darts Club
4. Pestújhelyi SC
5. Újpalotai Kavicsos Darts Club
6. Vecsési Sportegyesület

7. Wekerlei Mészárosok és Veresi Farkasok ISE

 
Soft Nemzeti Csapatbajnokság-Alapszakasz PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Országos Csapat Bajnokság
2015. szeptember 15. kedd 16:02

Hétvégén lezárult a Soft Nemzeti Csapatbajnokság alapszakasza.

A Férfi I. osztály

A remek napot kifogó és minden mérkőzését megnyerő Pestújhelyi SC I. csapata szerezte meg az alapszakasz első helyét, miután legyőzte az addigi éllovas Sport DC csapatát, akik egy döntetlent is szerezve végül a második helyen zártak. A bajnoki címért küzdők és az alsóház mezőnye már az első nap után körvonalazódott, és ebben nem is történt változás, de több helycserének köszönhetően az alábbi sorrend alakult ki:

Felsőház:

1.       Pestújhelyi SC I.

2.       Sport DC

3.       Győri DC I.

4.       Soul DC I.

Alsóház:

5.       Újpalotai KDC

6.       Vecsési SE I.

7.       Wekerlei Mészárosok

8.       Veresi Farkasok ISE

Elődöntők:

Pestújhelyi SC I. – Soul DC I.

Sport DC – Győri DC I.

5-8. helyért:

Újpalotai KDC – Veresi Farkasok ISE

Vecsési SE I. – Wekerlei Mészárosok

A női versenyben változás történt, a Sport Darts Club jelezte, hogy női csapata a második forduló előtt visszalép a további szerepléstől a bajnokságban. Az így 3 csapatosra zsugorodott mezőnyben végül az alábbi sorrend alakult ki:

1.       Győri DC

2.       Újpalotai KDC

3.       Smile DC

Az elődöntő párosítása:

Győri DC – X

Újpalotai KDC – Smile DC

A Férfi II. osztály versenyében is változás történt, hiszen az osztrák ÖDSO-NDSO szövetség tiltása miatt (ahol az Aramis DC több játékosa is szerepelni szeretne), miszerint, aki a bajnokságukban el akar indulni, nem rendelkezhet más ország versenyengedélyével, az Aramis DC II-es csapata nem tudott kiállni. Így az eredeti 9 fős mezőny már csak 8 csapattal kezdte meg a versenynapot. A Férfi II. osztály alapszakasza így zárult:

Felsőház:

1.       Szombathelyi DC                                           

2.       Aramis DC I.

3.       Soul DC II.

4.       Pestújhelyi SC II.

Alsóház:

5.       Wekerlei 300-ak

6.       Balatonszőlős SE

7.       EBDE Harrows

8.       Dunakeszi DC

Elődöntők: 

Szombathelyi DC – Pestújhelyi SC II.

Aramis DC I. – Soul DC II.

5-8. helyért:

Wekerlei 300-ak – Dunakeszi DC

Balatonszőlős SE – EBDE Harrows

 
Steel Nemzeti Bajnokságok hétvégéje Ecseren! PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Steel OB
2015. szeptember 15. kedd 14:10

 

 

 
Folytatódik a Soft Nemzeti Csapatbajnokság! PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Országos Csapat Bajnokság
2015. szeptember 09. szerda 15:34

 

 

 
Fegyelmi Bizottság közleménye PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2015. szeptember 02. szerda 10:32

Az MDSZ Fegyelmi Bizottságának közleménye:

A Magyar Darts Szövetség Fegyelmi Bizottsága, a tegnapi ülésén a következőkről határozott:

A Fegyelmi Bizottság a Szalon Darts Klub tagsági viszonyának felfüggesztését a továbbiakban nem tartja indokoltnak, ezért azt hatályon kívül helyezi.

A Fegyelmi Bizottság Melisek Zsolt- Pestújhelyi SC (DA00357/15), Németh László- Wings DC (DA00691/15), Puskás Erzsébet– Vecsési SE (DA00330/15), Szatmári Zsuzsanna- Ecseri KSE (DA00210/15), Törő Zsuzsanna- Vecsési SE (DA00406/15) és Végső János- Pestújhelyi SC (DA00352/15) versenyengedélyeinek felfüggesztését a továbbiakban szintén nem tartja indokoltnak, ezért a felfüggesztéseket megszünteti.

A Fegyelmi Bizottság a rendelkezésére állt rövid idő miatt az eljárást nem zárta le, annak teljes körű kivizsgálását folytatja. 

A Fegyelmi Bizottság felhívja továbbá az MDSZ tagszervezeteinek, tagjainak, versenyzőinek a figyelmét arra, hogy a szövetség, illetve a szövetség tagjainak nyilvános (közösségi oldalakon, rendezvényeken) , trágár becsmérlése sportemberhez méltatlan magatartásnak minősül, mely a jövőben fegyelmi eljárást fog maga után vonni!

Budapest, 2015 szeptember 1.

MDSZ Fegyelmi Bizottsága

 
 
Közlemény PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2015. augusztus 28. péntek 20:13

Tisztelt Tagság!

A Magyar Darts Szövetség elnökségének határozatával kapcsolatban olyan kommunikációk jelentek meg, melyek méltatlanok sportágunkhoz.
A vélemény nyilvánítás szabad, de annak sértő közlési formája vállalhatatlan, párbeszédre alkalmatlan! A benne szereplő vádak és sértések, mind a fegyelmi szabályzat, mind a magyar jogi környezetben következményekkel járhatnak.
A Magyar Darts Szövetség sok évvel ezelőtt jelezte problémáját azzal kapcsolatban, hogy a magyar jogrendszer által rá ruházott jogokkal visszaélés történik! Ennek a vitának úgy tűnt 2012-ben vége szakad, amikor az alábbi fényképen látható szerződés megköttetett.
- Mint a mellékelt szerződés is mutatja, ez a FECS-es EB-részvétel Fekete Béla és a Szalon DK szervezésében történt. A szerződés szerint erről Fekete Bélának tájékoztatási kötelezettsége van a Magyar Darts Szövetség felé. A verseny létéről, amelyet újfent elmulasztott a szerződésben foglalt feltételek szerint bejelenteni, az Elnökség néhány tagja csak az utolsó előtti pillanatban értesült. Magyarul: ha az Elnökség szeretett volna válogatottat delegálni az eseményre, nem tehette volna meg, mert objektíve nem volt rá ideje.
- A játékosok utazásával kapcsolatos előzetes bejelentési kötelezettségének (10 nap) sem tett eleget, 1 nappal az esemény előtt szólt. Ennek ellenére az Elnökség partner volt, engedélyezte a kiutazást azzal a kikötéssel, hogy az eseményen kizárólag a Szalon DK színeiben indulhatnak, magyar válogatottként NEM (tehát a magyar válogatott kiállítását igénylő versenyeken nem vehetnek részt).
- Ezek után a versenyen gyönyörű eredményeket értek el, majd az Elnökség a verseny utáni pénteken értesült arról (lásd: FECS versenykiírás, plusz egy játékos hozzátartozójának Facebookon közzétett fényképei alapján, ahol az "újbóli" magyar válogatottságot méltatta a hozzátartozó), hogy magyar színekben a válogatott versenyen elindultak. Ennek miértjét nem tudja az Elnökség, és ennek kivizsgálását kérte a Fegyelmi Bizottságtól, valamint az érintett játékosok versenyengedélyét felfüggesztette az eljárás lefolytatásának idejére, a Magyar Darts Szövetség fegyelmi szabályzata szerint.
A szerződésnek egyetlen vállalt pontja sem valósult meg, mind a mai napig, és egyik sem a Magyar Darts Szövetség hibájából. Ezt a 3 éves türelmi időt szakította meg az elnökség határozata, mely olyan iránymutatással került át a Fegyelmi Bizottsághoz, hogy a versenyzők felfüggesztése, amennyiben felelősségük nem megállapítható, mielőbb feloldásra kerüljön, lehetőleg már a Steel Csapat Magyar Kupa hétvégéjére.
Egy dolgot leszögezünk, a szabályok és a törvények nem ismerete senkit nem ment fel azok hatálya alól, ezért érdemes a sportolóknak, vezetőknek megismerni elsősorban saját egyesületük alapszabályát, céljait, valamint a Sporttörvényt és a Magyar Darts Szövetség szabályzatait.
A sportolók által elért eredményekre büszkék vagyunk, nem kívánunk különbséget tenni steel és soft között ebben a tekintetben sem!
Kérjük, hogy a Fegyelmi Bizottság gyors döntéséig legyen mindenki türelemmel, és véleményt a lehető legtöbb információ alapján, lehetőleg kulturált stílusban fogalmazzon meg!
Köszönettel:
Magyar Darts Szövetség elnöksége


 
Rendezési jog felfüggesztés PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2015. augusztus 27. csütörtök 13:51

Tisztelt Klubvezetők és Játékosok!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy az R+Á Egyesületnek kiadott Steel MDL versenyrendezési jog határozatlan időre felfüggesztésre került eredményközlési- és licencdíj elmaradás miatt.
A felfüggesztés az eredmények és a díjak teljes rendezéséig életben marad.
Kérjük, tájékoztassátok játékosaitokat, játékostársaitokat, hogy feleslegesen ne utazzanak el az R+Á Egyesület által rendezett fordulókra.
Amennyiben az elmaradások rendezésre kerülnek, tájékoztatni fogunk Benneteket a fejleményekről!
 

 
Megvan a 2016. évi WDF Ifjúsági EB helyszíne! PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Közérdekű hírek
2015. augusztus 26. szerda 14:16

A mai napon hivatalossá vált, hogy a 2016. évi WDF Ifjúsági Európa Bajnokság eseményének az ország legnagyobb szállodája, a közel 500 szobával rendelkező Best Western Hotel Hungária ad otthont.
A szerződés aláírásánál jelen volt a szálloda részéről Krausz György igazgató és Kristóf Kitti banquet sales manager, a Magyar Darts Szövetség részéről pedig Élő Norbert elnök, Ziegenhám Medárd a szervező bizottság vezetője, Székely Pál a szervező bizottság tagja, valamint Vereczkey Lajos főtitkár is.
A megállapodás biztosíték arra, hogy Budapest szívében egy kiváló helyszínen legyen lebonyolítva a 2016. évi WDF Ifjúsági Európa Bajnokság!

 
Fegyelmi eljárás PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2015. augusztus 26. szerda 15:40

A Magyar Darts Szövetség elnöksége 2015. augusztus 24-i ülésén az alábbi határozatot hozta:

A Magyar Darts Szövetség elnöksége fegyelmi eljárást kezdeményez a Federation European Compact Sport (FECS) Európa Bajnokság rendezvényen részt vevő Szalon Darts Klub egyesület, valamint az eseményen részt vevő játékosok ellen, hozzájárulás nélkül, magyar válogatottként szereplés vétségének gyanúja miatt. A vizsgálat lezárásáig a Szalon Darts Klub tagsági viszonyát, valamint Melisek Zsolt- Pestújhelyi SC (DA00357/15), Németh László- Wings DC (DA00691/15), Puskás Erzsébet– Vecsési SE (DA00330/15), Szatmári Zsuzsanna- Ecseri KSE (DA00210/15), Törő Zsuzsanna- Vecsési SE (DA00406/15) és Végső János- Pestújhelyi SC (DA00352/15) versenyengedélyét felfüggeszti. Alexits Tamás és Török Tamara magyar válogatottként szerepeltetésével kapcsolatban az elnökség a Szalon Darts Klub vezetőségének felelősségét javasolja kivizsgálni a Fegyelmi Bizottságnak.

 
 
Szabadság miatt zárva! PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Közérdekű hírek
2015. július 17. péntek 12:19

Tájékoztatunk Mindenkit, hogy az iroda szabadság miatt 2015. július 20-31. között zárva lesz!

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 71 - 84 / 1041

Advertisement

K?sz?tette JoomlaProgramoz?s Tárhelyünket a JoomlaTárhely biztosítja!
Copyright © 2006 Magyar Dats Szövetség Minden jog fenntartva!

google