OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

MDSZ Hírlevél

Regisztráljon a feliratkozás előtt! Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!

Fórum Hozzászólások

Bejelentkezés


Írja be, amit lát:
Ezen a képen olyan torzított szöveg látható, ami a színek, a betűméret, a háttér, a szög kombinálásával megakadályozza a számítógépnek az olvasás automatizálását. Önnek meg kell ezt ismételnie az űrlap elküldéséhez Tipp: nyomja meg az Oldal újratöltése gombot a szöveg beírása előtt, ha nehezen olvashatók a képen látható karakterek
Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!

Administrator

Administrator

Online felhasználók

Jelenleg 2 vendég olvas minket

Hírszolgáltatás

Látogatók Száma

Toplisták

MediaCenter.hu
Google PageRank
Kezdőoldal

Frissítések !!!

Hol kezdjél dartsozni? Egy kis segítség: MDSZ tagegyesületeinek listája 

Dokumentumok, letöltések:

2017. évi VERSENYNAPTÁR

Magyar Darts Liga Versenynaptára

VERSENYENGEDÉLY-KÉRŐLAP  
 
Szabadidős (amatőr) versenyengedély igénylő    

 Versenyengedély megújítását kérő lap

Csapatbajnokság Nevezési Lap      Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság Nevezési Lap

Nevezési lap - Sulimpia


Érvényes versenyengedéllyel rendelkezők névsora   - 2017.03.23 - folyamatosan frissítve!

Ranglisták, eredménylisták:

MDL ranglista - frissítve 2017.03.23

Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság - frissítve 2017.03.13

Steel Utánpótlás Bajnokság - frissítve 2017.03.13

Steel Nemzeti Csapatbajnokság III. osztály . frissítve 2017.03.23

Versenykiírások:

Sulimpia 2016-2017

Magyar Darts Liga 2017     Steel Nemzeti Egyéni Bajnokság 2017


Steel Nemzeti Csapatbajnokság 2017 I és II osztály

Soft Egyéni Nemzeti Bajnokság 2017      2017 Steel Utánpótlás Egyéni és Páros Bajnokság

Steel Nemzeti Csapatbajnokság 2017 III. osztály

A Magyar Darts Szövetség számlaszáma:                  Adószáma:
10701049-49365104-51100005 CIB Bank               18011184-2-42

 

2017 évi versenykiírás javaslat PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2016. október 06. csütörtök 09:09

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kedves Darts Játékosok!

 

A Magyar Darts Szövetség Elnöksége megkezdte a 2017 évi verseny évad versenykiírásainak előkészítését. Ehhez a 2016 évi versenykiírásokat kívánjuk alapként felhasználni. Kérjük mindazokat a versenyengedéllyel rendelkező játékosokat és egyesületi vezetőket akiknek észrevételeik illetve javaslataik vannak a 2016 évi versenykiírássokkal kapcsolatban, hogy azokat szíveskedjenek megosztani velünk. Az észrevételeket és javaslatokat minden versenyengedéllyel rendelkező játékos szíveskedjen a saját egyesületi vezetőjének megküldeni. Az egyesületi vezetők ezeket az észrevételeket és javaslatokat összesítsék, egyesületen belül egyeztessék és az egyesület által vállalható javaslatokat – a 2016 évi versenykiírást alapul véve -, szövegszerű módon, elektronikus, szerkeszthető formában küldjék meg a MDSZ irodára az Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. e-mail címre. A könnyebb és gyorsabb ügyintézés végett a levél tárgya megnevezésénél alkalmazzátok a „2017 évi versenykiírás javaslat” megjelölést.

Az észrevételek és javaslatok benyújtásának határideje: 2016. október 21 péntek.

Budapest, 2016. október 5.

                                                                          Sportbaráti tisztelettel:

 

Dr. Váczi István

 MDSZ alelnök

 
 
Steel forduló Szekszárdon! PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Steel OB
2016. szeptember 13. kedd 11:09

2016 szeptember 10-én Szekszárdon rendeztük meg a Steel Nemzeti Bajnokság VI. fordulóját, mely egyben a Magyar Kupa sorsáról is döntött. Másnap került megrendezésre a Steel Nemzeti Páros Bajnokság.

Magyar Kupa dobogósai:
Nők:
I. helyezett: Czipó Vivien
II. helyezett: Fekete Nóra
III. helyezettek: Bokor Boglárka és Kiss Viktória
Férfiak:
I. helyezett: Strbik Péter
II. helyezett: Rucska József
III. helyezettek: Mester Zoltán és Székely Pál

Steel Nemzeti Páros Bajnokság dobogósai:

Nők:

I. helyezett: Ihász Veronika - Wachter Nikolet
II. helyezett: Cserpes Ágnes - Harsányi Enikő
III. helyezettek: Czipó Vivien - Kiss Viktória és Erdei Nóra - Kövesdi Andrea
Férfiak:
I. helyezett: Székely Pál - Nagy Attila
II. helyezett: Ádám Zsolt - Kovács Tibor
III. helyezettek: Balogh Béla - Várady György és Somogyi István - Kisgéczi Károly

Gratulálunk!

 

 
BDO Winmau World Masters PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2016. szeptember 07. szerda 09:58

A Magyar Darts Szövetség elnöksége a beérkezett kérvények alapján megtárgyalta a Winmau World Masters versenyre rendelkezésre álló, még ki nem osztott szabad kártyák kiosztását.

Az elnökség döntése alapján az alábbi személyek kaptak még szabad kártyát:

Férfiak:

Székely Pál - Soul DC (már korábban)

Melisek Zsolt - Pestújhely SC (már korábban)

Rucska József - Győri DC

Takács Gábor - DÖ-MIK DC

Nők:

Fekete Nóra - DÖ-MIK DC

Babinszki Réka - Pestújhely SC

Ifjúsági fiú:

Böröczi Áron - T20 DC

Nagy Barnabás - Darány KSE

 Minden játékosnak sok sikert kívánunk a felkészüléshez és a versenyzéshez!

 

 
EDF EB PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Soft EB
2016. szeptember 05. hétfő 11:55

Az idei EDF EB az eddigi leghosszabb rendezés volt: augusztus 24-31. között zajlott le több, mint ezer regisztrált játékossal 112 gépen. A mezőny erősségére sem lehetett panasz, hiszen megjelent a dartsélet elitje: Mensur, a Rodriguez fivérek, Huybrechts, és még sorolhatnánk.
A magyarok lelkesedését ez sem tudta megtörni, inkább inspirálta. Minden versenyszámban elindultak, megmérettették magukat, sőt, több versenyszámot meg is nyertek. 
A legeredményesebb férfi páros Melisek Zsolt-Végső János lett egy 5. hellyel, míg a nőknél Törő Zsuzsanna-Szatmári Zsuzsanna duó a 7. helyen végzett.
Két Openen (501 MO) is született dobogós eredmény mind a férfiaknál, mind a nőknél: Végső János 1. helyen végzett, Szatmári Zsuzsanna – hiába volt két meccsnyila a győzelemhez vigaszágról hajnal fél 3-kor – a dobogó 2. fokára állhatott.
A 2016-os EDF Európa-bajnokság csapat Európa-kupájának férfi A-kategóriás győztese az egyetlen magyar csapat lett (Alexits Tamás, Baranyai László, Bölcs Zoltán, Melisek Zsolt, Végső János, valamint néhány osztrák játékos), valamint a hölgyek a női Európa-kupát cserejátékos nélkül szintúgy megnyerték (Mateja Jelen, Puskás Erzsébet, Szatmári Zsuzsanna, Törő Zsuzsanna).

Köszönjük szépen Borbély Richárd beszámolóját a Soft EDF Eb-ről, ahol értékes eredményeket értek el a magyar versenyzők, melyhez ezúton is gratulálunk.

 
Közlemény - Darányi NB forduló vizsgálatáról PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2016. szeptember 01. csütörtök 12:23

Tisztelt Sporttársak!

 

Tájékoztatom a dartsos sporttársakat, hogy a Magyar Darts Szövetség Elnöksége a 2016. augusztus 17-i elnökségi ülésen megtárgyalta a július 2-i Darányban megrendezésre került steel egyéni Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatban felmerült panaszokat.

1.) Civis Darts Egyesület tagja, Orosz András panaszának a lényege az volt, hogy a játékos a verseny kezdete előtt időben megjelent, nevezni szeretett volna a versenyre, azonban a nevezését – figyelemmel arra, hogy 09.30 órai nevezési határidő eltelt -, a helyszínen már nem fogadták el. Orosz András bizonyíthatóan 09.30 óra után, de nem cáfolhatóan 09.45 előtt szeretett volna regisztrálni. Ez ellentétes a steel egyéni Nemzeti Bajnokság versenykiírás 5. oldal, X. pont „Általános szabályok, Regisztráció” részben meghatározottakkal, ami szerint a játékosok kötelesek a verseny kezdete előtt legkésőbb 15 perccel regisztrálni. Ebből az következik, hogy a kérdéses versenybizottság ebben a kérdésben sajnos hibázott, Orosz András regisztrációját 09.45 óráig el kellett volna fogadni.

A fentiek miatt a Magyar Darts Szövetség Elnöksége őszinte sajnálatát fejezi ki és a történtekkel összefüggésben a saját valamint a versenyrendező nevében is elnézést kér Orosz András játékostól és a Civis Darts Egyesülettől.

A Magyar Darts Szövetség Elnöksége reményét fejezi ki a tekintetben, hogy a jövőben megfelelő szervezéssel hasonló probléma a versenyek során nem fog előfordulni.

 

2.) A Balatonfüred Dart Club Egyesület tagjának, Baka Jánosnak és 2 egyesületi sporttársának (Hartmann Leventének és Zaka Sándornak) a panaszának a lényege az volt, hogy a játékosok a verseny regisztrációs időpontja előtt telefonon jelezték hogy késni fognak, a verseny közvetlen kezdete előtt meg is érkeztek, nevezni szerettek volna a versenyre, azonban a nevezésüket a helyszínen már nem fogadták el.

A steel egyéni Nemzeti Bajnokság versenykiírás 5. oldal, X. pont „Általános szabályok, Regisztráció” rész rendelkezik arról, hogy a játékosok kötelesek a verseny kezdete előtt legkésőbb 15 perccel regisztrálni. A Balatonfüredi Dart Club Egyesület játékosai a rendelkezésre álló 09.45-ig sem érkeztek meg így nem is regisztráltak. A hatályos versenykiírás alapján a versenybizottságnak nincs lehetősége eltérni a regisztrációra megjelölt időponttól, függetlenül attól, hogy a regisztrációra vonatkozóan bármely játékostól vagy egyesületi képviselőtől kap-e telefonos illetve személyes tájékoztatást. A versenykiírás ezen része azért került ilyen módon kiírásra, mivel minden egyéb erre az időpontra vonatkozó rugalmasságot feltételező megengedő szabályozás további vita forrása lehetne, attól függően hogy a saját beérkezésének függvényében ki milyen időpontot ért még elfogadható regisztrációs időpont alatt. Ebből az következik, hogy bár nyilvánvalóan sajnálatos hogy a versenyre elutazott játékosok a versenyen nem indulhattak, de elkésettség okán ebben a kérdésben a versenybizottság nem hibázott, Baka János, Hartmann Levente és Zaka Sándor regisztrációját nem fogadhatták el.

A fentiek miatt a Magyar Darts Szövetség Elnöksége felhívja az egyesületek és játékosok figyelmét, hogy a jövőben szíveskedjenek körültekintőbben eljárni az utazások szervezése és a regisztrációs időpontok betartása kapcsán.

 

3.) A DÖ-MIK Darts Club játékosának, Takács Gábornak a panaszának a lényege az volt, hogy a verseny pénzdíjait a hatályos versenykiírással ellentétben nem annyi játékos után számolták ki, mint ahány játékos nevezett a versenyre.

A vizsgálat megállapította, hogy a pénzdíjak nem a versenyre nevezett nevezési díjak, hanem a ténylegesen kifizetett nevezési díjak után lettek kiszámolva és a helyezetteknek átadva. Ennek az eltérésnek az oka az volt, hogy azoknak a nevezési díja nem lett beszedve, akiket a regisztráció elmulasztása miatt a versenyről kizártak. Az Elnökség döntése alapján a pénzdíjakat a nevezések alapján újra fogják számolni és a különbözeteket az érintettek utólag meg fogják kapni. A kizárt versenyzők tekintetében az Elnökség a Főtitkár urat bízta meg az elmaradt nevezési díjak beszedésével, azzal a megkötéssel, hogy a történtekre figyelemmel Orosz András utáni nevezési díjat a Darányi Darts Klub magára vállalta.

A fentiek miatt a Magyar Darts Szövetség Elnöksége őszinte sajnálatát fejezi ki és a történtekkel összefüggésben a saját valamint a versenyrendező nevében is elnézést kér.

 

4.) Több panasz érkezett a versenyen megjelent játékosok ruházatára, beleértve a lábbelit is. Az Elnökség ezzel kapcsolatban felhívja az egyesületek és a játékosok figyelmét a kérdéses versenykiírás 5. oldal X. pont, Öltözék részre. Ez alapján a steel Nemzeti Bajnokság és a Magyar Kupa fordulóin kötelezően előírt öltözet a klub sportmeze, vagy egyedi kialakítású névre, vagy klub nevére szóló sportmez, sporting, valamint a nem farmerszerű sötét szövetnadrág, hölgyeknél szoknya vagy szövetnadrág, továbbá zárt, az öltözékhez illő, sötét cipő. Abban az esetben amennyiben a játékos nem így jelentkezik játékra, a versenyből ki kell zárni.

 

5.) Több személyes és levélben megfogalmazott panasz irányult a versenyrendezési körülményekre, kiemelve a különösen a színpadon tapasztalt extrém magas hőmérsékletre.

A kérdéses versenynapon különösen magas volt a nappali hőmérséklet. A vizsgálat megállapította, hogy a verseny helyszínéül szolgáló épület rendelkezik légkondícionáló berendezéssel, és azt a versenybizottsági döntés alapján egy alkalommal egy hosszabb szünet idején a terem szellőztetése és hűtése érdekében használták is. Azonban sajnálatosan ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a helyiséget a kellő hőmérsékletre hűtse. A berendezés folyamatos alkalmazása a nem kívánatos légáramlatok miatt nem volt lehetséges.

A Magyar Darts Szövetség Elnöksége sajnálatát fejezi ki a körülményekre figyelemmel. Egyúttal reményét fejezi ki a tekintetben, hogy a jövőben a Nemzeti Bajnokság fordulóinak megrendezésére minél többen fognak pályázni, így nagyobb mozgástér lesz az adott évszakokra figyelemmel a helyiségek kiválasztására.

 

Budapest, 2016. augusztus 30.

Dr. Váczi István

MDSZ - alelnök

 
 
BDO Winmau World Masters PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2016. augusztus 19. péntek 10:20

Tisztelt Sportvezetők!

Tájékoztatlak benneteket, hogy  a Magyar Darts Szövetség még ki nem osztott szabad kártyákkal rendelkezik a BDO Winmau World Masters versenyre. Ezek szám szerint: 2 felnőtt férfi, 2 felnőtt női, 2 ifjúsági fiú és 1 ifjúsági leány.

A már ki osztott szabad kártyák:

Székely Pál - felnőtt férfi

Melisek Zsolt - felnőtt férfi

Indulási joggal rendelkező játékosok:

Ihász Veronika felnőtt női

Bokor Boglárka - ifjúsági leány

Czipó Vivien - ifjúsági leány 

Kérem, hogy azok a versenyzők akik erre a versenyre szabad kártyát szeretnének kapni, akkor a kérelmüket:
- a sportegyesületi vezetőjük útján,
- a sportegyesületi vezető támogatásával,
- 2016. augusztus 31-ig,
- az MDSZ elnökségének címezve,

- az írásos igényüket,
- az Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. címre elküldve,
- elektronikus formában nyújtsák be.

Az egyesületi vezetőket kérem, hogy amennyiben egy egyesület részéről több játékos tekintetében is felmerül a szabad kártya igénylése, úgy szíveskedjenek megjelölni a játékosok közötti sorrendet.

Amennyiben az igénylő játékos maga az egyesület elnöke, úgy az egyesület vezetősége részéről a támogató egy másik egyesületi elnökségi tag legyen.

Az elnökség a szabad kártyák kiosztásáról 2016. szeptember 6-ig döntést hoz.

Sportbaráti tisztelettel:

 

Dr. Váczi István

MDSZ - alelnök

 

 
MDSZ közlemény PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2016. augusztus 19. péntek 14:59

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

A Magyar Darts Szövetség 8 fős Elnöksége az augusztus 17-ei elnökségi ülésen a Felügyelő Bizottság tagjainak jelenlétében megtárgyalta Rucska József úrnak, a Győri DC egyesület játékosának 07.29-ei egyik közösségi oldalon megosztott bejegyzésében és az azt követő hozzászólásokban foglaltakat. Az ülésre egy egyeztető megbeszélés céljából meghívást kapott az érintett sportoló, valamint a kérdéses egyesület elnöke Venesz Károly úr és az egyesület alelnöke Füredi Balázs úr is, akik a meghívást nagy örömünkre elfogadták.

 

A részletekbe menő megbeszélésen áttekintettük a 2015 novemberi Törökországban megrendezésre került steel darts Világbajnokság eseményeit és az azóta napjainkig történteket. A megbeszélésen résztvevők egytértettek abban, hogy valamennyiünk közös célja és feladata a hazai darts sport fejlesztése, a minél színvonalasabb magyar darts eredmények elérése. Ehhez elengedhetetlen az egymás iránti bizalom és a kölcsönös együttműködés. Erre figyelemmel a megbeszélés zárásaként Rucska József úr kijelentette, hogy a jövőben áll a válogatott rendelkezésére. Szintén ezen megfontolásból Ziegenhám Medárd steel szövetségi kapitány úr kijelentette, hogy a jövőben Rucska József urat a válogatott keretek összeállításánál számításba fogja venni.

 

A Győri DC kérésére és az Elnökség előzetes szándékai alapján a megbeszélést követően az Elnökség határozatot fogadott el az eddig fel nem használt Winmau szabadkártyákkal kapcsolatos újabb pályázat kiírásáról, amely hamarosan közzé lesz téve.

 

Az Elnökség a kérdéses ügyet a maga részéről lezártnak tekinti, az azzal összefüggésben felmerült kulturált formában megfogalmazott javaslatokat megköszöni és azokat a jövőre nézve az egyes szakterületek munkájában hasznosítani fogja.

 

Budapest, 2016. augusztus 18.

 

Sportbaráti tisztelettel:

Dr. Váczi István

MDSZ -alelnök
 
Soft Csapatbajnokság - I. osztály PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - Soft OB
2016. augusztus 17. szerda 14:42
éget ért a Soft Nemzeti Csapatbajnokság alapszakasza. Az első osztályban a Soul DC csapata végzett az első helyen a Győri DC-t és a Pestújhely Sc-t megelőzve. A bajnoki címért az alábbi párosításban fognak játszania  csapatok az elődöntőkben:

Soul Dc - Szombathelyi DC

Győri DC - Pestújhelyi SC

A kiesésé elkerülése érdekében az alábbi párosításban játszanak a csapatok:

Újpalotai KDC - Wekerlei 300

Aramis DC - Vecsési SE.

A győztesek játszanak az ötödik helyért, míg a vesztes csapatok kiesnek az első osztályból.

A Soft Nemzeti Csapatbajnokság rájátszásnak időpontja: 2016. október 8.

# Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Leg Legarány Pont
1. Soul DC I.   14     12     0     2   127 : 87   40 36
2. Győri DC I.   14     11     2     1   139 : 86   53 35
3. Pestújhelyi SC I.   14     9     3     2   139 : 95   44 30
4. Szombathelyi DC   14     7     2     5   130 : 125   5 23
5. Újpalotai KDC   14     6     0     8   124 : 135   -11 18
6. Aramis DC   14     4     1     9   111 : 123   -12 13
7. Vecsési SE I.   14     1     1     12   80 : 138   -58 4
8. Wekerlei 300   14     1     1     12   69 : 130   -61 4
 
Ifjúsági Európa Bajnokság - elismerés PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ hírek - WDF hírek
2016. augusztus 02. kedd 19:11

A Holland Darts Szövetség levele a budapesti Ifjúsági Európa Bajnokságról.

 

Köszönjük az elismerést!

 
Steel válogatott keretek PDF Nyomtatás E-mail
MDSZ közlemények - MDSZ közlemények
2016. augusztus 01. hétfő 17:29

Ziegenhám Medárd szövetségi kapitány a mai nap kihirdette a szeptemberi hollandiai Steel Európa Bajnokságra utazó női és férfi válogatott kereteit: 

Nők: 

Fekete Nóra – DÖ-MIK DC

Horváth Klaudia – Győri DC

Kiss Viktória – Sport DC

Wachter Nikolett – Győri DC

Tartalékok:

Cserpes Ágnes – ÚKDC

Kovács Csilla – Győri DC

 

Férfiak: 

Kovács Patrik – Sport DC

Mészáros Zsolt – Sport DC

Székely Pál – Soul DC

Takács Gábor – DÖ-MIK DC

Tartalékok:

Mester Zoltán – Sport DC

Nagy Attila – Szolnoki Baglyok DC

 

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a Magyar Válogatottaknak!

 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 29 - 42 / 1051

Advertisement

K?sz?tette JoomlaProgramoz?s Tárhelyünket a JoomlaTárhely biztosítja!
Copyright © 2006 Magyar Dats Szövetség Minden jog fenntartva!

google